Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Zink, koper & Lood

Naast de hedendaagse duurzame materialen zoals kunststof dakbedekking is er ook vraag naar andere duurzame materialen als koper, lood en zink die op ambachtelijke wijze verwerkt worden. Met de jarenlange ervaring is Makkinga & Harzevoort hierin ook zeker thuis. Voor de montage en verwerking van deze materialen is vakmanschap en ervaring zeker een vereiste.

Koper
Wij kunnen voor u speciaal op maat gemaakte goten, hemelwaterafvoeren, deklijsten en singles leveren en eventueel herstellen.

Lood
Herstellen en vernieuwen van lood om schoorstenen en in opgaande gevels. Maar ook de afwerking van de daknok, de overgang van leiendak naar pannendak of plakplaten van het platte dak naar de hemelwaterafvoer.

Zink
Of het nu gaat om het herstellen of vernieuwen van zinken goten. Alle voorkomende zinkwerkzaamheden in en om het huis verzorgen.

Zink is een zeer duurzaam materiaal met een bijzonder lange levensduur. Dat bewijzen de talrijke oude gebouwen waarvan het zinken dak na zelfs 100 jaar nog in vrij goede staat verkeert. Zinken daken zijn dus niet nieuw, hoewel ze enige tijd wat ‘uit de mode’ waren. De hedendaagse trend om een zeer strak aanzicht te creëren, heeft de zinken dakbedekking opnieuw sterk opgewaardeerd, en hoewel zink bij allerlei bouwstijlen tot zijn recht komt, zijn het nu vooral moderne bouwstijlen waarbij de zinken bekleding toegepast wordt.

Zink behoort tot de duurdere dakbedekkingen, maar dit wordt enigszins gecompenseerd door de lange levensduur.

Zink  kan in verschillende manieren worden bevestigd als dak bekleding en zelfs als gevel bekleding en kan worden uitgevoerd in zowel blank als gepatineerd.

  • Goten
  • Dakkapellen
  • Felssysteem
  • Roevensysteem
 
 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren